Старостилци минават към Руската църква


Източник: Патриархия.Ру

На заседанието на Светия Синод на РПЦ в понеделник беше решено да се удовлетвори молбата на старостилния свещеник Джузепе Пиа (Тералба, Италия) и ръководената от него енория да бъдат приети в лоното на Руската православна църква.

Отец Джузепе Пиа е бивш свещеник от неканоничния гръцки старостилен "синод на противостоящите". През есента на 2004 г. той се обърна към Смоленско-Калининградския митрополит Кирил с молба да бъде приет в РПЦ. През март 2006 г. митрополит Кирил посети Тералба и се срещна с вярващите от тази старостилна енория. На 11 юни 2006 г. в Успенския събор в Смоленск митрополит Кирил ръкоположи Джузепе Пиа за дякон, а на 12 юни той беше ръкоположен за свещеник.

С постановление на Светия Синод на РПЦ общината на град Тералба се включва в състава на Корсунската епархия на Московската патриаршия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...