Стефан Данаилов открива изложба и библиотека в Одрин



News bg

На 7 януари министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие изложба и библиотека в българския храм „Св. Георги" в Одрин.

Изложбата е под надслов „Делници и празници на българите в Одринска Тракия" и е подготвена от Министерство на културата, Националния исторически музей и Генералното консулство на България в Одрин. Експозицията ще бъде постоянна.

В същия ден проф. Стефан Данаилов ще открие същия ден и библиотека в храма „Св. Георги". Тя е създадена от Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии (СВУБИТ) в София, със съдействието на Генералното консулство на България в Одрин. Библиотеката разполага с фонд от 2200 тома литература на български език, като всички книги са дарения от издателства, организации и частни лица.  СВУБИТ дари на библиотеката компютърна конф игурация и оформи специален информационен център.

След това министър Данаилов ще посети и другата българска църква в Одрин – „Св. Св. Константин и Елена", и ще обяви официално началото на възстановителните дейности по реставрацията на храма.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...