Стихийни пожари заплашват манастира “Св. Герман Аляскински” в Платина, Калифорния


westsrbdio.org

Негово Преосвещенство епископ Максим от Западноамериканската епархия на Сръбската православна църква призова всички верни да се молят за запазването на сръбския православен манастир “Св. Герман Аляскински” в Платина, Калифорния.

Стихийни пожари се приближават бързо към територията на манастира и има голяма опасност той да изгори. Монашеската общност е евакуирана и търси подслон в съседната енория на гр. Рединг, Калифорния.

Монасите вероятно ще останат за известно време в Рединг. Над 875 пожара бушуват в Северна Колифорния, започнали от паднала мълния в събота. Небето над гр. Рединг е покрито с пепел.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...