Стотици хиляди деца биват убивани в телата на майките си


Източник: Евангелски вестник

Берлин. Християнски защитници на живота почетоха 124 хиляди деца, които по данни на немското правителство биват убивани годишно в Германия чрез аборти. На 23 септември те проведоха траурен марш в тяхна памет. Демонстрантите бяха облечени в черно и носеха бели кръстове. Председателката на Съюза на защитниците на правото на живот Клаудия Камински съобщи, че около 1,2 милиона души, в това число близки, лекари и медицински персонал, редовно са замесени в абортите. Съпътстващото чувство на вина от прекъснатата бременност обаче се носи предимно от жените. Според нея повечето жени, които абортират, се отказват от бъдещите си деца с болка. За да се намали броят на абортите, трябва да се предлага помощ на бъдещите майки, професионални съвети и защита.

Убиването на деца чрез аборт трябва да спре

Досега действащият закон в Германия гласи, че аборт до третия месец на бременността, придружен от задължително съветване с медицинско лице, е ненаказуем. “Това трябва да се промени” – казва Клаудия Камински. Според нея трябва да се сложи край на растящата спирала на смъртта, като се предлага по-добра защита на живота. Медицинските лица трябва да дават на жените време за размисъл, за да не избързват с решението си за аборт. Досегашната система трябва коренно да се промени. Вместо абортите да се финансират чрез данъците, държавата трябва да започне да инвестира в семействата и в брачните консултации.

Иисус Христос може да помогне

В Библията Бог е дал на хората точни критерии за етичните и моралните принципи, които трябва да спазваме. Той е дал и мястото за създаване на добри условия за живот на децата – семейството. Иисус Христос ще ни помага да изпълним Неговия план за живота ни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. mira каза:

    Мисля ,че и у нас трявба да има просветителска деиност по въпроса.Но тя трябва да започне от медицинските работници.На повечето от тях не им пука какво правят,стига да получават от това пари.И заради нагласата в обществото,България е една от страните в които наи лесно и „безпроблемно“ се прави аборт.

  2. Idiot каза:

    Кръстницата на моя син е акушер-гинеколог. Пее в църковен хор. Тя го изроди със секцио. След време си я избрахме да е кръстница.
    Разказа ни, че като по-млада и тя е правила аборти. Обаче в живота на всеки има момент, когато пред човека се поставя въпроса, той с чий е – Божи или на дявола. И дала недвусмислен отговор – с Бога. И животът и’ се променил. Записала Богословие. Започнала да се причестява, изповядва и пости. Духовният и’ отец и наложил епитимия – да не бъде кръстница. После се родил синът ми. Без да знаем за епитимията, ние поискахме тя да стане кръстница на нашето момче. Духовният отец и’ свалил епитимията. След обръщането и’ към Господа, тя повече не е направила повече нито един аборт. Дълбоко съжалява за всички тези аборти, които е направила.