Събитие във Византийския музей на Верия



Източник: Λαός Ημαθίας, 31-10-2006

Презентация във Византийския музей на Верия на тема: „Исторически и археологически разработки в Иматия” ще бъде открита в събота на 4 ноември, от 18 часа във Византийския музей във Верия. Участие ще вземат учени от различни музеи и университети в Гърция.

Събитието се организира от 11-та Ефория на византийските археолози при Министерство на културата на република Гърция, Комисията по начално образование в Неа Иматия и приятели на Византийския музей.

Доклади ще изнесат дин Никос Мерудис на тема „Происторичеса Иматия: Пет хиляди години човешка дейност”; дин Лиана Стефани на тема: „Топография на Иматия от желязната епоха до времето на писмените исторически свидетелства”; дин Катя Ловерду-Цигарида на тема: „Християнски светини и базилиската във Вергина”; А.С.Петкос, управител на 11-та Ефория на византийските археолози при М.К., на тема: „Топография на Иматия по време на ранната византийска епоха”; Яни Мосхопулос на тема: „Арката в местността Ключ в Иматия”; дин Елени Гара на тема: „Град Верия и областта в епохата на отоманското владичество”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...