Съвет на световните религии към ООН предлага Русия



Източник: Православие.ru

Русия предлага специална институция към ООН, в която да участват представителите на световните религии. Съвместната им работа и диалогът между тях биха помогнали за сближаването на враждуващите цивилизации, заяви руският външен министър Сергей Лавров на сесията на ООН.

"Състоялата се през миналата година в Москва Световна среща на религиозните водачи даде нов импулс за тяхното взаимодействие. Предлагаме да развием това и да помислим за създаването на специално място към ООН – нещо като съвет на световните религии – за диалог между представителите на основните световни конфесии", каза г-н Лавров.

Представителят на Русия подчерта жизненоважното значение на религията като основа на общочовешката нравственост и солидарност, предаде РИА "Новости".

"Духовните ценности на всички религии ни карат да търсим съгласие между цивилизациите, подбуждат ни към борба срещу ксенофобията и расизма, срещу възраждането на неонацистките тенденции", каза г-н Лавров.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. ieromonah Ioan каза:

    ИКУМЕНИЧЕСКОТО ДВИЖЕНИЕ(ФАНТАСМАГОРИЯ) НЕ БЕШЕ ЛИ ИЗМИСЛИЦА НА КГБ? СЕГА РЕШИЛИ ДА ОБЕДИНЯВАТ БОГА С МАМОНА…. И СИГУРНО, ЩОТО ИСКАТ ДА СЛАВЯТ ИМЕТО БОЖИЕ…ХА…ХА. И ИЗОБЩО ТОЗИ ЛАВРОВ НЕ БЕШЕ ЛИ АРМЕНЕЦ?