Създава се най-голямата дигитална библейска библиотека в света



bibliaНовият интернет проект „Всяко племе, всяка нация“ („Еvery Tribe, Every Nation“ – ETEN), иницииран от няколко световни организации, сред които и Обединените библейски дружества, има за цел да бъде в помощ на повече от шест милиарда души по света, като предоставя свободен и безплатен достъп до Библията.

През 2013 г. се очаква Дигиталната библейска библиотека да разполага с над 1000 превода на голямо разнообразие от езици, а в следващите пет години се предвижда те да достигнат 2000.

Повече от 1,2 милиона души на планетата нямат достъп до Библията на родния си език; съществуват около 2000 езика, на които Библията не е била превеждана до този момент. Тези тревожни данни показват, че в съвременната епоха има голяма нужда от развитието на новаторски похвати в областта на превода и разпространението на светото Писание.

Новият интернет проект (http://everytribeeverynation.org) ще даде възможност светото Писание да бъде лесно достъпно за всеки, който желае да се докосне до него, както и за християнските общности, които ще могат да споделят Божието слово на различни езици и формати, според нуждите на вярващите. І .www.acontecercristiano.net.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...