Тазгодишната Международна среща на православните младежи ще се проведе в румънския град Крайова през септември



Всяка година Румънската православна църква инициира Международна среща на православните младежи, която се провежда в първите седмици на септември в някой от големите румънски градове. Тази година православни младежи от различни точки на света ще се съберат в град Крайова между 5 и 8 септември под домакинството на Негово Високопреосвещенство Ириней, архиепископ на Крайова и митрополит на Олтения.

За шестото издание на световния форум в Крайова се очаква да пристигнат над 2500 православни млади хора на възраст от 16 до 35 години от Молдова, Украйна, Гърция, Сърбия, Албания, Македония, Германия, Франция, Белгия, Италия, Испания, Португалия, Великобритания, Турция, Индия и др., а слоганът на тазгодишната среща е „Всички сме един Потир. Вяра, надежда и любов“. Както всяка година, организаторите са отправили покана и за българско участие – за група от 10 православни момичета и момчета от България.

И тази година програмата е наситена от събития – уъркшопове, дебати, семинари, шествие из улиците на града, поклоннически посещения на манастири и храмове в региона, попконцерти и др.

Припомняме ви два разказа за участието на българските православни младежи в предходни издания на Международния форум: „Хакуна матата, или свободни в радостта“ – за срещата в Яш през 2017 г, и „Хиляди се събраха на Православна младежка среща в Букурещ“ – за срещата в румънската столица през 2016 г.

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...