Тони Блеър променя вероизповеданието си


Източник:  Благовест инфо

Вестник „Daily Telegraph” съобщава, че след като огласи публично своята оставка на 27 юни, британският премиер ще съобщи и за промяната на своето религиозно изповедание. Вестникът съобщава новината, като се опира на осведомени източници от обкръжението на Блеър и Ватикана. Според тях, Блеър, който принадлежи към Англиканската църква, се е обърнал с молба към папа Бенедикт XVI да го приеме в лоното на Католическата църква. По всяка вероятност това ще се случи по време на визитата на министъра във Ватикана, която ще се състои на 23 юни.

Английският вестник отбелязва, че Тони Блеър е решил да стане католик отдавна. Но той не е предприел тази стъпка по-рано, за да не създава прецедент. До този момент нито един британски премиер не е бил католик. Затова той ще промени своето вероизповедание след като напусне премиерския пост. Неговата съпруга Чери Блеър е католичка, четирите им деца също са кръстени в Католическата църква.
Блеър многократно е посещавал католически служби заедно със своето семейство. В Уестминстърското абатство, а напоследък и в резиденцията си на премиер-министър той е разрешавал да се служат католически меси.
Друг британски вестник, „Guardian” отбелязва, че за неговото преминаване в католичество го подготвя духовникът на семейството му, капеланът на британските ВВС отец Джон Уолш.
Тони Блеър се е срещал и по-рано с римския папа. През 2003 година неговото семейство е било прието от папа Йоан Павел II.

Превод от руски: Дария Захариева

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...