Трета среща на каноничните православни епископи в Америка и Канада



Като участник в срещата на SCOBA (Постоянната конференция на православните канонични епископи в Америка и Канада), която ще се състои в началото на октомври в Чикаго, Илиноис, бих желал да информирам читателите на Православие България за тази проява.

Срещата ще бъде трета поред (предишните бяха през 1994, 2001 и 2006 г.) Повикът да се съберем отново е единодушното ни братолюбие, което съществува между нас, епископите, и нуждата да обсъдим заедно работата на SCOBA и светото Православие в Америка и Канада в бъдеще.

Програмата на конференцията включва доклади на отделните комисии и групи, в които работят над 200 души. Бюджетът на организацията е около 30 милиона долара.

Темите разглеждат бъдещата мисия и евангелизация, подпомагането на пострадалите при световни катастрофи, православното християнско образование, работата с младежите, студентите, военните и затворниците. Някои от епископите предлагат да се разгледа и проблема с новите емигранти, откриването на нови енории, проблемите на семейството, смесените бракове, дяконското служение на жените, сексуалното поведение от гледна точка на Православието, както и още много църковни и социални въпроси, възникнали  при сблъсъка между различните култури в западния свят.

Основана през 1960 г., SCOBA вече почти половин век се старае да подпомага йерарсите на каноничните православни юрисдикции в Америка и Канада и да работи за още по-откритото и силно свидетелство на православната християнска вяра.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...