Уеб страница показва дискриминация и преследване на християни в Европа



Cristianos.com

Институцията “Европа за Христос” разпространява уеб сайта” Християнофобия в Европа”, като подбира случаи на малтретиране, омраза, гавра или преследване на християни в континента.

Институцията Европа за Христос разпространява уеб сайта” Християнофобия в Европа”, като подбира случаи на малтретиране, омраза, гавра или преследвания на християни в Европа, за да могат съответните власти да вземат нужните мерки и да защитят религиозната свобода на тези хора. Идеята, обясняват организаторите, е с помощта на съответните данни големите институции като Европейския Съюз, ООН и други подобни организации да могат да се намесват, когато е необходимо, за да предотвратяват религиозната нетърпимост.

В www.christianophobia.eu обясняват, че „ християнофобия” е „ необясним страх или омраза към християните, или към християнството като цяло”. Също така показват нападения в медиите, публикации и протести срещу папата, срещу католически движения, атаки и забрани за носене на християнски символи на обществено място. Освен че представя тези данни, уеб сайтът предоставя на жертвите от споменатите нападения и засегнатите християни диалог и възможност да подават жалби,оказвайки помощ за борба с тази ситуация, сочат организаторите на тази инициатива.

Превод: Никола Христов

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

5 Отговори

  1. Ангел Небесен каза:

    „НЕОБЯСНИМ“ страх или омраза към християните, или към християнството като цяло ….“

    горките хора, да не могат да почувстват всеотдаващата се любов на мъчениците-християни….тц..тц..тц…не ги е срам!

  2. Idiot каза:

    Не беше ли казано, че който Мене признае пред човеците, и Аз него ще призная пред Отца ми и който не Ме признае пред човеците и Аз няма да призная пред Отца. Въпрос: По колко пъти на ден християнинът се отрича от Иисус Христос?

  3. Ангел Небесен каза:

    „По колко пъти на ден християнинът се отрича от Иисус Христос?“

    Най-верните – по седемдесет пъти по седем; за другите все още се изчислява резултата…..

  4. hoho каза:

    Почина архиепископ Христодул

  5. hoho каза:

    Епископ Васил Еленков: Мистицизмът в източноправославната практика не е безопасен за децата

    Становището на протестантските вероизповедания в България по въпроса за въвеждането на предмет Религия в училище е, че обучението трябва да бъде поднесено по начин, който да не индоктринира децата. Това каза за Агенция “Фокус” епископ Васил Еленков, пълномощник на Националния съвет на Национален алианс „Обединена Божия църква” в България. Според него предложената Концепция за въвеждане на учебен предмет Религия в българското училище е насочена към мистицизма, който е естествен елемент на българската източноправославна практика. „Децата са податливи на мистицизма, особено тийнейджърите и това не е безопасно. Въпросът за морала, за етиката, за ценностната система би трябвало да бъде пренесен в други предмети, които да се изучават – например морал и етика и др.”, каза епископ Еленков. “Информацията за религиозните ценности не възпитава ценности. Децата търсят пример в своя живот и е трудно това да бъдат библейските герои”, допълни той.
    ЕТО ТОВА БОГОБОРЧЕСКО ПОВЕДЕНИЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ.