Украинските православни анатемосаха разколниците, униатите и политиците, враждебни на Църквата


Източник: Интерфакс

В Неделя Православна, когато Църквата празнува победата на православната вяра, по улиците на украинската столица Киев мина многохилядно кръстно шествие. В него участваха вярващи и активисти на украинските православно-патриотични организации.

Шествието измина пътя от Киево-Печорската лавра до паметника на св. княз Владимир, където секретарят на Украинската православна църква архиепископ Митрофан отслужи празнична служба за Тържество на Православието и изрече анатеми срещу "всички врагове на Православната църква, в това число на разколниците от "Киевската патриаршия", униатите и политиците, които се борят с Църквата, опитвайки се да я откъснат от Московската патриаршия", съобщи Съюзът на православните граждани на Украйна.

"Нашата вяра и Църквата не робуват на политкоректността. Празникът Тържество на Православието не оставя място за лъжата за "плурализма на истините"… той недвусмислено сочи границите на Църквата и опровергава твърденията, че между каноничната Църква и разколниците няма разлика", е заявил представител на Съюза, цитиран от агенция Интерфакс.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...