Фасада на римска църква скрита под реклама на „Шифърът на Леонардо”



Източник: tsr.ch

Фасадата на римска църква в ремонт е изчезнала напълно под огромна реклама на филма „Шифърът на Леонардо”, чиято премиера е предвидена за края на май. Това предизвика гнева на религиозните власти, които поискаха свалянето на рекламното пано.

Още от обявяването си, филмът по едноименния бестселър на Дан Браун предизвика вълнения сред колегиума Opus Dei на римокатолическата църква заради ролята, която романът определя на последния в някакъв мрачен заговор, чиято цел е била да скрие потомството, родено от връзка на Иисус Христос с Мария Магдалина.

Рекламата, поставена на фасадата на църквата „Сан Пантелео”, в сърцето на историческия Рим, е била прието като „провокация” от Римския диоцез. „Поискахме тя да бъде свалена и сега чакаме”, – е заявил пред агенция Анса отец Адолфо Гарсия Дуран, настоятел на храма.

„Шифърът на Леонардо” не е нищо друго освен една доста интелигентна комерсиална операция, но ние искаме най-малкото уважение към религиозните обекти”, е заявил от своя страна монсеньор Марко Фризина, председател на литургическите дела на Римския диоцез.

Църквата е собственост на министерството на вътрешните работи, което извършва в дадения момент ремонтните работи по фасадата. Обичаят да се скриват скелетата по фасадите на историческите паметници в реконструкция с огромни реклами на търговски марки вече неведнъж е предизвиквал протести във Вечния град. (АТС)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...