Филипински деноминации се присъединяват към Антиохийската православна църква



antiochianarch.org.au

След продължителни разговори с две християнски деноминации от Филипините, едната принадлежаща към Католическата патриаршия на Изтока, а другата евангелска, бе постигнато принципно споразумение за тяхното приемане в Антиохийската архиепископия на Австралия и Нова Зеландия.

Архиепископията ще се погрижи за образованието, обучението и ръкоположението на всичките над тридесет религиозни водачи и техните последователи. Това е един исторически момент за Антиохийската патриаршия и за Архиепископията на Австралия и Нова Зеландия.

Митрополит Павел, предстоятел на Австралия, Нова Зеландия и Филипините, призова всички верни да се молят на Светия Дух да ги вдъхнови и води като Свое оръдие в това начинание. Той прикани също членовете на Архиепископията да подпомогнат финансово чрез местните си енории своите бедни и нуждаещи се братя и сестри в новата земя. "Бог ни предоставя възможност да помогнем на онези, които Той обича, нека се вслушаме в Неговия глас и получим благодатта на Светия Дух", каза той.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...