Филмът “Остров” в лондонски киносалон


Източник: Russia Today

В Лондон бе открит фестивал на руския филм. В него са включени осем филма, произведени през последните две години, много от които са спечелили престижни награди в Русия и по света.

Едноседмичният фестивал в лондонския “Аполо Уест Енд” включва и проникновената драма на режисьора Павел Лунгин “Остров”. Филмът изследва греха, покаянието и монашеството и беше препоръчан дори от Руската православна църква.

Режисьорът Павел Лунгин обяснява целта на фестивала.

“Той е толкова важен, колкото да гостуваш на свои приятели, няма практически смисъл, но просто искахме британците да видят една различна Русия, не онази, която виждат по телевизионните новинарски емисии или във вестниците”.

Неговата любима актриса добавя:

“Ние сме тук, за да покажем, че няма мечки по улиците на руските градове, че не всичко е само водка. Има и други неща, дълбочината на руската душа, грандиозната природа – всеки ще открие онова, което търси в тези филми. Щастлива съм, че съм родена в Русия във време, когато има какво да се види и какво да се разкаже”, казва Виктория Исакова.

Филмите се фокусират върху вечни нравствени въпроси и универсални теми – любов, вярност, лична отговорност.

Сред останалите филми, представени на кинофестивала, са “Русалка” на Анна Меликян и “Еуфория” на режисьора Иван Вирипаев.

Превод (със съкращения): Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...