Франция: Среща на архиепископ Инокентий с католическия архиепископ на Париж



Източник: Корсунска епархия

 

На 19 декември 2006 година архиепископът на Париж Андре Вен-Троа е приел архиепископ Инокентий Корсунски, архиерей на руските православни енории във Франция. Отец Ришар Ескюдие, пълномощник за икуменическите връзки на парижкия диоцез, и йеромонах Александър (Синяков), секретар на Корсунския диоцез за външни отношения, също са участвали в срещата.

След като е представил благопожеланията си за предстоящия празник Рождество, архиепископ Инокентий е споделил с архиепископ Вен-Троа желанието си да укрепят и да направят по-конкретно сътрудничеството между католическия диоцез на Париж и руската православна епархия във Франция. Архиепископ Инокентий е отбелязал, че това сътрудничество може да се конкретизира най-вече чрез обмяна на студенти, организиране на конференции, срещи на клира и миряните от двете църкви, общи социални дейности. Впрочем, тъй като Франция привлича все по-голям брой православни поклонници, архиепископ Инокентий е изказал пожелание обменът, поклонничеството и пътуванията на вярващите между Франция и Русия да станат редовни, което да спомогне за едно по-добро взаимно опознаване на християните от двете страни.

Двамата епископи са признали също така нуждата православните и католическите християни да свидетелстват заедно за Преданието на Църквата в съвременното европейско общество.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...