Футболът влиза в протестантските църкви в Германия



Източник: Днес.бг

Феновете на футбола в Германия ще могат да следят любимата си игра на световното първенство, на което страната ще е домакин догодина, дори и в църкви и манастири, съобщава агенция ДПА. Агенцията цитира изявление на председателя на висшия съвет на протестантската църква в Германия епископ Волфганг Хубер пред немско списание.

„Футболът има отношение към живота днес във всичките му аспекти и има място там, където човек и Бог са най-близо един до друг“, заявява епископът пред „Супер Илу“ и допълва „изконната цел на църквата е да събира хората, защо да не го прави чрез футбола“.

Началото на инициативата е било тазгодишното лято, когато немската протестантска църква си осигурила безплатно правата за предаването на срещите от световното първенство. Оттогава досега стотици църкви са се записали за предаването на мачовете, а до началото на турнира се очакват много повече желаещи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...