Хамас поднася поздравления на християните по случай Рождество Христово




Източник: Centre Palestinien d’Information

Наблус, 29 декември. Делегация, представляваща движението на ислямската съпротива „Хамас” е посетила християните в град Наблус и е поднесла поздравленията си на свещениците по случай Рождество Христово.

Делегацията се е състояла от шейх Хамед Ал-Бейтауи, председател на Лигата на мъдреците на Палестина, шейх Дауд Абу Сеир, шейх Хасан Ал-Буреини и Рияд Абу Али.

Шейх Бейтауи е направил декларация по този повод, поднасяйки поздравленията си на християните, като е наблегнал върху единението на палестинците, без оглед на тяхната религия, срещу израелската окупация и жестоките им действия.

От своя страна църковните мъже са оценили постъпката на ислямското движение, като са отбелязали, че то е първото от този род. Те са похвалили движението за неговите позиции и подкрепата му за националното единство и религиозната толерантност.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...