Хаменей: Думите на папата са последната брънка от похода срещу исляма


Източник: Актуално

Според иранския върховен ръководител аятолах Али Хаменей думите на папа Бенедикт XVI срещу исляма и насилието са последната брънка от американско-ционисткия кръстоносен поход срещу исляма.

"Обидните карикатури на пророка Мохамед в западния печат и изказванията на някои западни политици срещу исляма са част от заговор, насочен към кръстоносен поход, и думите на папата са последната брънка в този заговор", заяви Хаменей днес в своя реч.

Малко по-рано говорителят на иранското правителство Голам-Хосейн Елхам, посочи, че вчерашните извинения на Светия отец бяха необходими, но не са достатъчни. "Папата направи добре, че даде тези обяснения. Той каза, че думите му са били зле цитирани. Тези обяснения бяха необходими, но са недостатъчни. Той трябва да заяви по-ясно, че това, което е казал, е грешка, и да я коригира", подчерта Елхам.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...