Хиляди протестанти в Америка приемат Православието



Източник: Pravoslavie.ru

По данни на протойерей Александър Лебедев, секретар на комисията за преговори с Московската Патриаршия, хиляди протестанти в Америка, включително и духовенство, преминават в лоното на Руската Задгранична Православна църква.

РПЗЦ потвърждава за преминаването на много американци, в това число протестанти и англикани към православие, предава агенция „Интерфакс”. Отец Александър отбелязва, че това са хора, които изразяват несъгласие с позицията, която заемат техните религиозни организации, особено по отношение на еднополови бракове и хомосексуализма като цяло.
„Не единици, а хиляди хора приемат православие”, – подчертава свещеникът и добавя, че американците все повече се интересуват от Православната Църква и литургичния живот. Те са привлечени и от „безкомпромисната й позиция по отношение на моралните въпроси, които тревожат обществото. Хората търсят Църква, в която не се размиват моралните устои и намират това, което искат в Православната Църква”, завършва представителят на РПЗЦ.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...