Холандски адвокат иска забрана на Корана



Източник: Макфакс

Холандският адвокат Герт Вилдерс, лидер на Партията на свободата, поиска да се забрани употребата на Корана в Холандия, изтъквайки, че „за тази фашистка книга няма място в нашата правна държава”. В отворено писмо, изпратено до холандските медии, и носещо заглавието „Което е много – много е. Забранете Корана!”, адвокатът сравнява Корана с книгата „Моята борба” на Хитлер, в която той излага своите принципи на националсоциализма.

Адвокатът отхвърля идеята за умерен ислям, изтъквайки, че някои части от Корана призовават мюсюлманите към „превземане, гонение и убиване на неверниците (евреи, християни и др.), насилване на жените и налагане на ислямска държава”.

Вилдерс изпрати писмото си, след като в събота младият свещеник Ехсан Яни, основател на Комитета за помощ на противниците на исляма във Ворбург, бе обект на нападение, след което му бе осигурена полицейска охрана.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...