Християни и крайно десни срещу гей-парад в Букурещ



Източник:
Voxdei

Асоциации на християни и крайно десни искат да бъде предотвратен вторият румънски гей-парад, предвиден за днес в Букурещ. Те се надяват на подкрепата на Православната църква. Миналата сряда те се обявиха против „агресивните” инициативи на румънските „хомосексуални активисти” и призоваха румънския патриарх Теоктист да се намеси и да попречи на днешното провеждане на гей-парада в Букурещ.

Подписалите апела, сред които и едно крайно дясно движение, се противопоставят на „съучастието на властите”, разрешили хомосексуалното шествие, и смятат, че „отсъствието на реакция от страна на Църквата пред подобен бич ще отдалечи от нея множество вярващи”.

За да възпрат „опасността”, те призовават Църквата да „оспори пред правосъдието закона за отнемане на наказуемостта на хомосексуалните връзки, да лансира в медиите кампании срещу хомосексуализма и да организира контраманифестации”.

Авторите на апела обявяват също така, че ще организират днес следобед в Букурещ „поход на нормалността в отговор на похода на ненормалността”.

Подобна манифестация в румънската столица бе организирана за първи път миналата година няколко часа преди първото хомосексуално шествие в историята на страната, без да предизвика по-особени произшествия.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...