Християни се обявиха срещу аватарите



avtora.com

Администраторите на няколко големи руски сайта забраниха на потребителите си да използват измислени никове и аватари.

 

Новите правила забраняват при регистрация да се използва фалшиво или измислено име и фамилия. Допълнително условие е името задължително да е изписано на кирилица. А за аватар може да бъде използвано само лична снимка.

През октомври 2007 г. на ежегодишния събор на Руската православна старообрядна църква бе повдигнат въпроса за анонимността на интернет средата (предимно форуми и чатове). Духовниците преценили, че създаването на интернет алтер его, посредством аватар и ник е неугодно Богу зло.

"Използването на така наречените "никове" противоречи на християнския морал. Човек е длъжен да се представя с открито лице, използвайки името, дадено му при кръщение" – заяви пред медиите ръководителят на PR отдела на старообрeдната църква Александр Антонов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...