Хуманитарна акция на Румънската църква във връзка с горещините


Източник: mmb.ro

Всички църкви и манастири от епископия Долен Дунав ще бъдат отворени през цялото време, докато траят горещините. Нуждаещите се могат да се подслонят в храмовете, където ще получат питейна вода и където ще имат възможността да се помолят за дъжд. Негово Преосвещенство Касиан, епископ на Долен Дунав казва, че всички епархии от страната ще отворят църквите с радост, защото по този начин църквите ще бъдат отворени за молитвите на всички нуждаещи се.

Църквите трябва да бъдат отворени за всеки нуждаещ се. Според него няма нищо по-хубаво от това, човек да намира в църквата душевно и физическо успокоение.

Негово Преосвещенство епископ Касиан отправи апел към хората, които имат възможност да помогнат на пострадалите от високите температури. Молбата му към хората е всеки, чийто дом е хладен да приюти нуждаещия се и да му предложи чаша вода.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...