Църквата води кампания за подпомагане на имигрантите в Гърция




Източник: ecclesia.gr

С личното участие на Негово блаженство архиепископ Христодулос на 26.12.2006 започна кампания на милосърдната организация на Гръцката църква "Алиленгииси" за подпомагане на икономическите имигранти в страната.

Негово блаженство отбеляза, че през последните двадесет години в Гърция са пристигнали "огромно количество имигранти с надеждата да изградят за себе си един по-добър живот". Въпреки че те се трудят усърдно, често заплащането им е по-ниско и нерядко са поставени в неравностойно положение, заяви архиепископът.

Целта на настоящата акция е да се подпомогнат най-уязвимите сред тези хора. Архиепископът изяви своето мнение, че "в страната никога не ще има противопоставяне между местните гърци и имигрантите" и че "всички обединени трябва да се борим за едно по-добро бъдеще".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...