Църквата осъди дейността на „възкресителя“ Г. Грабовой



Източник: Маранафа

Руската православна църква осъжда дейността на "изцелителя" Григорий Грабовой. Това заяви в неделя по радио "Ехо Москвы" заместник председателят на Отдела за външноцърковни връзки към Московската патриаршия, протойерей Всеволод Чаплин.

"Нека този човек се засрами от това, защото да се възползваш от страданието и болката на хората е много, много безнравствено. Той може да се счита за когото си иска, но всичко, което прави, е грях пред Бога и пред хората, за който той ще отговаря и в този живот, и в бъдещия". Протойерей Чаплин смята, че дейността на сектата трябва да се разследва. От години тази организация, предвождана от Григорий Грабовой, въвлича в дейността си хора, които са преживели нещастия, възползвайки се от страха и болката им.

Дейността на сектата и нейния лидер предизвика скандал в Русия преди няколко дни, когато Грабовой на пресконференция потвърди, че е сключил договори, с които се задължава срещу заплащане да възкреси деца, загинали при терористичния акт в Беслан, Северна Осетия, през миналата година.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...