Черниговският епископ благослови рок-концерт от балон


interfax-religion.com

Черниговският епископ Амвросий се издигна с балон, за да поръси със светена вода музикантите и зрителите на рок-концерта в чест на 1020-та годишнина от покръстването на Русия, състоял се на 2 юни 2008 г. в Чернигов.

Архиереят се издигна с балон над централния площад на украинския град Чернигов преди началото на концерта, съобщи порталът gorod.cn.ua.

С концерта в Чернигов, който събра повече от 50 хил. души, завърши първата част от украинското турне с участието на групите “ДДТ”, “Братя Карамазови”, “С.К.А.Й.”, известния мисионер дякон Андрей Кураев и представители на Украинската православна църква.

Според данни на организаторите на музикалното турне в чест на 1020-та годишнина от покръстването на Русия на концертите са присъствали около половин милион души, съобщи “Интерфакс-Религия”.

През първата част на турнето в Украйна участниците посетиха 18 града и прекосиха страната от изток на запад. Втората част ще бъде през юли, а посоката ще бъде от юг на север през Крим, Одеса, Николаев и Херсон до Киев.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...