Чехия призова за бойкот на Lidl заради заличените кръстове



Както вече стана известно, на опаковките на стоките от „гръцката седмица“ в Lidl са заличени кръстовете от куполите на храмове на остров Санторини. Търговската верига твърди, че така запазва „политически и религиозен неутралитет“.

Хората трябва да обмислят дали да популяризират такава кампания за „гръцка седмица“, като пазаруват там, заяви пред чешкото обществено радио министърът нa земеделието Мариан Юречка.

Според него поведението на маркетинговия отдел на Lidl е некоректно. Aко те искат да използват и използват на снимките символиката на традиционните православни храмове, то трябва да използват цялата символика, коментира Юречка.

Чешкият филиал на Lidl вече се извини в официалната си Facebook страница за заличените кръстове и обяви, че „не е искал да обиди никого“.

 

 

Заличени кръстове и в българската прошура на Лидл

 

Източник: OffNews.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...