Чудо Божие ли е внезапното заболяване на Кадафи



Днес световните информационни агенции съобщиха за внезапно влошеното здравословно състояние на либийския диктатор Моамар Кадафи. Същият късно снощи е получил запушване на кръвоносен съд от тромб и в момента е в кома. Учудващ е фактът, че това се случва точно в деня,  когато след събирането на трите чудотворни Богородични икони на едно място в гр. София, пред тях се извърши молитва за българските медици в Либия.

В тази молитва се изпроси и от всички вярващи помощ от Св. Богородица, която беше призована да бъде молитвена ходатайка пред Бога за нашите сънародници, несправедливо осъдени на смърт. 

У мен се поражда въпросът случайно или не е това внезапно заболяване на либийския лидер, който е сега на прага между живота и смъртта? Дали отново, въпреки масовото неверие на българина, Божията майка не ни засвидетелствува с поредното си чудо, че много малко се иска от нас, за да получим Божията милост и закрила? Дали това чудо не е знак и за целия мюсюлмански свят, че единствено Христовата вяра е правилният път към Бога и правилното богопочитание? Може би там, където човешката дипломация е безсилна, е нужна Божията пряка намеса, защото невъзможното за човека е възможно за Бога!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...