„Шифърът на Леонардо“ забранен в Египет и Йордания


Кайро, 1 юни. Египетските власти забраниха показването на филма "Шифърът на Леонардо", за да не бъдат оскърбени религиозните чувства на християните, живеещи в Египет, съобщава Интерфакс.

"Няма да го прожектират тук, защото властите се страхуват, че той ще оскърби християните. Всъщност ако съдим от отзивите, филмът не е нищо особено, така че не си струва да съжаляваме много", заяви местният кинокритик Йосиф Фахим.

Според статистиката християните-копти са около 10% от населението на страната.

"Шифърът на Леонардо" беше забранен и от властите на съседна Йордания, които заявиха, че той "петни името на личности от християнската и мюсюлманската история и противоречи на истината за Иисус, за която свидетелстват Библията и Коранът".

Очаква се филмът да бъде показан в Израел, Кувейт, Катар и Емиратите, пише вестник "Middle East Times".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...