Ще се изучава ли Коранът в италианските училища?


Предложението на кардинал Рафаеле Ренато Мартино, Коранът да бъде изучаван в италианските държавни училища, предизвика различни реакции, съобщава гръцкият новинарски сайт RNN.

В качеството си на Председател на Комисията по Правосъдие и Мир, кардинал Мартино волно или неволно раздели Ватикана и политическите среди само дни преди изборите в Италия.

Както заяви кардинал Мартино, “ако очакваме християнските малцинства в мюсюлманските страни да получат уважение, би трябвало и ние да приложим подобни методи”. Католическият свят не изглежда очарован от това предложение, а представители от личното обкръжение на папата коментират, че става въпрос за “лично мнение” на кардинала.

От друга страна, представител на мюсюлманите в Италия заяви, че “това, което липсва в Италия, не е религиозна свобода, а интегрирането на мюсюлманите в тази нова за тях среда”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...