Ще се открие къща-музей на покойния Румънски патриарх Теоктист




Източник: Сrestinortodox.ro

Кметът на община Стъучени, окръг Ботошани в Румъния, Михай Чихая ще отправи молба към Румънската Патриаршия да бъдат пренесени личните вещи на Патриарх Теоктист в родната му къща-паметник, която предстои да бъде реконструирана в близките месеци. Кметството има обещание, че личните вещи на Патриарха ще бъдат предадени и поставени в къщата-музей, за да могат всички вярващи да ги видят.

За реконструкцията на родната къща на покойния патриарх, кметът на Стаучени получил подкрепата на местна фирма. Очаква се къщата – музей да бъде отворена следващата година.

Патриарх Теоктист, роден в Точилени, окръг Ботошани, почина на 30 юли т.г., на 92 години, след 21 години на патриаршеския престол.

Превод: Камелия Константинова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...