ІХ Диалог между Православните църкви и Европейската народна партия в Истанбул



Източник: Групата на ЕНП-ЕД в Европейския съюз

На 20 и 21 октомври 2005 година в Истанбул, в рамките на Деветия диалог между Православната Църква и Групата на Европейската народна партия и Европейските демократи в европейския съюз, ще се състои международна конференция, озаглавена „Основите на европейската солидарност и сътрудничество, които правят възможно разширяването на Европейския съюз”.

Срещата се осъществява по покана на Негово светейшество вселенския патриарх Вартоломей, който лично ще открие заседанието. На конференцията ще участват представители на Православните църкви, на други вероизповедания, членове на ЕНП и ЕД, премиерите на Турция, Гърция, Австрия, Сърбия и Хърватско. България ще бъде представена от д-р Филип Димитров (СДС).

Участниците ще дискутират темите за „истината” в гражданското общество и религиозната свобода, за европейската солидарност и сътрудничество и разширяването на Европейския съюз.

На Осмия Диалог между Православната Църква и Групата на ЕНП-ЕД в Европейския съюз, провел се миналия октомври в Солун, е било обсъждано бъдещето на Европа посредством помирението и сътрудничеството.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...