Добра предколедна вест в кампанията „Виждам те“



mitko damovСамо преди няколко седмици ви разказахме историята на самотната майка Гинка Димитрова и нейните четири деца. На фона на борбата буквално за хляба на семейството, една от най-големите грижи на Гинка бе проблемът с обучението на нейната дъщеря.

Младото момиче, което е 10 клас в столичната Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“, не можеше пълноценно да участва в практическите часове в училище, тъй като семейството й няма възможност да си позволи закупуването на фризьорски принадлежности (професионални ножици, сешоар и др.), които се изискват.

За радост и сякаш като потвърждение на слогана на кампанията, на проблема на 18-годишната Донка откликна известният коафьор Митко Дамов, собственик на веригата салони „Vogue Vision – Митко Дамов“. Той подари на момичето целия комплект от фризьорски принадлежности – всичко необходимо, от което се нуждае един прохождащ във фризьорското изкуство млад човек, включително и каталози и списания с нагледни уроци по фризьорство.

damov

Срещата с коафьора (вторият от ляво на дясно на снимката) и с талантливия му екип бе особено вълнуваща за Донка, тъй като освен ценния подарък, тя получи и важни професионални съвети, както и покана за стаж в един от салоните „Vogue Vision – Митко Дамов“ през лятната ваканция.

Коафьорът имаше желанието жестът му да остане инкогнито, по евангелската максима лявата ръка да не знае какво прави дясната, все пак го правим обществено достояние като свидетелство за един позитивен пример. Вярваме, че този жест ще даде добър плод, и е въпрос само на време младото момиче, което има силна мотивация, да се реализира като успешен професионалист.

Фондация „Покров Богородичен“ отправя благодарност и за паричните дарения, които предоставиха за храна и битови нужди в помощ на семейството на Гинка Димитрова, на: Панчо Дамянов, Лилия Петкова, Кристина Миланова, Анна Попова и Евелина Ананиева.

Гинка Димитрова все пак се надява и на предложения за работа, свързани с почасово почистване на офиси или частни домове, което не еднократно, а в дългосрочна перспектива ще помогне на семейството й.

Ако искате да подкрепите Гинка Димитрова и нейното семейство, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация „Покров Богородичен“: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF. Ако желаете да направите дарение под формата на дрехи или хранителни продукти, обадете се на телефони (02) 987 1655, 087 980 9114, или пишете на адрес pokrov.iseeyou@gmail.com.

Повече информация за кампанията „Виждам те“ на Фондация „Покров Богородичен“ ще намерите тук:

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...