Кампанията „Виждам те“ продължава подкрепата за три семейства в нужда



661Ако има своеобразен барометър на благотворителната активност, той ще отмери „пика на милосърдието“ около празника на Христовото Рождество, като в останалото време на годината се възцарява преобладаващо затишие.

За радост, хората, които се отзовават на призивите на кампанията „Виждам те“ доказват, че подкрепата за онези, които се намират в затруднение, може да се превърне в същностна и ежедневна наша мисъл и грижа. Фондация „Покров Богородичен“ сърдечно благодари на всички дарители, които дотук откликнаха на каузите на кампанията „Виждам те“, и припомня, че дарителската инициатива в подкрепа на няколко семейства в нужда продължава…

 

alt„Въпреки всичките ми проблеми, благодаря на Господ, защото Той никога не ни е изоставил“

След смъртта на съпруга си, покосен от онкологично заболяване, Гинка Димитрова остава да се грижи сама за четирите си деца. В рамките на кампанията „Виждам те“ отзивчив дарител подари на дъщерята на Гинка всички необходими принадлежности за един прохождащ фризьор; днес момичето е мотивирано да завърши средното си образование в Професионалната гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия“, и да работи по професията си. Семейството на Гинка Димитрова обаче все още се нуждае от средства за оцеляване. И за да отхвърли всякакви потенциални предразсъдъци на етническа основа, Гинка споделя, че с по-голяма надежда очаква предложения за работа за почистване на офиси или частни домове, отколкото финансова помощ.

Историята на Гинка Димитрова и нейното семейство можете да прочетете тук.

alt„За съпруга ми срамна работа няма. За него е срамно децата му да гладуват“

В тези думи на Гергана Илиева, майка на четири деца, е стаена много болка. Поради неочаквано стечение на житейските обстоятелства, бащата на децата й влиза в затвора и в продължение на почти три години се налага тя сама да се бори за прехраната на голямото си семейство. В очакване таткото да излезе на свобода (което се предвижда да се случи предсрочно през есента на 2013 г.), младата жена е благодарна на всеки отклик за помощ.

Повече за историята на Гергана Илиева можете да прочетете тук.

alt„Предвид тежките диагнози на сина ми, не успявам да се справям финансово…“

Венцислава Митова e майка на две момчета на 10 и на 5 години. Малкият й син Стивън е със 100% инвалидност поради тежки увреждания: вроден дефицит на антитромбин 3, тромбофилия и детска церебрална парализа. Освен вродените заболявания, когато момчето е на 2 годинки, лекарите установяват, че то има тромб в дясното предсърдие.

Младата майка се грижи сама за двете си деца, бащата на момчетата отдавна не живее при тях. Състоянието на малкия Стивън налага чести контролни изследвания на кръвта и кръвопреливания. Освен за липсата на средства, които не достигат да подсигури специалните нужди на по-малкия си син; които не са достатъчни дори за храна и дрехи. Наскоро младата майка успя да закупи на изплащане т. нар. вертикализатор – специален уред, който позволява на детето с церебрална парализа да стои във вертикално положение без чужда помощ и подкрепя неговата адаптация (цената на уреда е почти 3000 лева, а месечната вноска е около 80 лв.).

Повече за историята на Венцислава Митова можете да прочетете тук.

Ако искате да подкрепите Гинка Димитрова, Гергана Илиева и Венцислава Митова и техните семейства, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация „Покров Богородичен“: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого конкретно е предназначено дарението или то е цялостно за целите на кампанията „Виждам те“). За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, pokrov.iseeyou@gmail.com.

Повече информация за кампанията „Виждам те“ на Фондация „Покров Богородичен“ ще намерите тук:

alt

 

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...