Стартира кампания за набиране на нефинансови дарения за бежанците и търсещите закрила



207От днес стартира кампанията „Подкрепи бежанците и търсещите закрила с нефинансови дарения“ на платформата за доброволчество TimeHeroes.Org, с любезната подкрепа на Българския червен кръст.

От началото на годината търсещите закрила у нас сериозно са се увеличили, основно заради конфликта в Сирия, но не само. Държавата се затруднява да окаже нужната подкрепа за осигуряване на подслон и вещи от първа необходимост, затова търсим помощта на гражданите, обясняват инициаторите на кампанията.

„Бежанците бягат, за да спасят живота си. Често този живот е единственото нещо, което имат. Много от тях влизат в страната само с дрехите на гърба си. Можем да им помогнем“, призовават те. В различни центрове в страната има много възрастни и цели семейства, които спешно се нуждаят от дрехи и основни предмети за бита.

Набират се: детско сухо мляко (уверете се, че е в срок на годност); пособия за ученици – тетрадки, химикалки, моливи, боички, блокчета, пластилин и други; бебешки колички, играчки; хигиенни материали (белина, дезинфектанти, прах за пране, сапуни, шампоани, четки и пасти за зъби и др.); санитарни материали (памперси, дамски превръзки, тоалетна хартия, самобръсначки, афтършейв, бебешка пудра, дезодоранти и др.); пособия и бельо за спане (дюшеци, одеяла, възглавници, чаршафи, калъфки и др.); медикаменти (аспирин, аналгин, алергозан, лекарства за краста, антибиотици, парацетамол и др. – уверете се, че са в срок на годност); бинтове, марли, лепенки, риванол, спирт; есенно-зимни дрехи и обувки за деца, мъже, жени (само в добро състояние – изпрани и сгънати, няма нужда от химическо чистене); спортни пособия (топки, въжета за скачане, стари фитнес уреди и др.).

Храна не се приема, освен ако не е дарение от фирма, която гарантира, че всичко е в срок на годност.

Списъкът е съставен след консултации с експерти от Държавната агенция за бежанците, Специалните домове за временно настаняване на чужденци, Българския червен кръст, както и други НПО, които от години работят на терен с търсещи закрила и бежанци.

Даренията могат да бъдат изпратени или занесени на място в централата на Българския червен кръст (бул. Джеймс Баучер 76, София 1407) или в областните съвети на Червения кръст във всички областни градове.

БЧК ще раздаде даренията на бежанци и търсещи закрила: в Регистрационно-приемателните центрове на Държавната агенция за бежанци – София, Пъстрогор, с. Баня (Нова Загора); в Специалните домове за временно настаняване на чужденци към МВР (където по принцип не бива, но поради липса на място в момента се настаняват търсещи закрила) – Любимец и Бусманци; на външни адреси.

За повече информация: Бистра Иванова, координатор, TimeHeroes.Org – hello@timeheroes.org; +359 898 239 850.



Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...