Вярвайте, че има място за Бога в нова Европа!



snejan parvanovИма! Той ни е дал живота, Той ни е дал любовта, щастието и надеждата. Бог има място не само в нова Европа, а и в целия свят, в живота на всяко същество. Прекрасно ще е, ако всеки човек вярва, че има Бог, че Той ни помага.

На мен Бог ми е помогнал адски много, показал ми е по кой път да вървя. Той ми е намерил нови родители, тъй като моите истински родители ги няма, и аз всеки божи ден Му благодаря за това, което е направил за мен. За подаръка, който ми е дал – да имам родители.

Бог е казал: „Почитай родителите си!“. И аз съм съгласен с това, защото те знаят твоята болка най-добре и винаги ще те разберат. Съветвам всеки да почита родителите си, тъй като след време може да ги загуби и ще разбере колко са били ценни за него.

Когато сутрин в огледалото понякога виждам недоволно лице, си казвам: „Защо униваш? Нали Бог е с теб?!“. Като ни дарява с надежда за вяра, с надежда за доброта, с надежда за живот, какво иска да ни каже Бог? Като ни дарява с точно тези родители, с тези приятели и хора, с които се познаваме, какво ни говори? Нека се научим да чуваме!

Аз съм на 20 години. И на мен ми предстои, като на всеки млад човек, да създам семейство. Сигурен съм, че Бог ще ми помогне, както е помогнал на хиляди, на милиони преди мен да си имат добро семейство и работа. Искам да възпитаме децата си като добри християни, като вярващи хора, които да чуват Божията воля и да живеят по правилата Му. Да носят християнските добродетели, да почитат Църквата, да влизат в храма като в свой дом, в който има мир и любов. Където и да пътуват по света, да си останат православни българи. Сигурен съм, че Бог ще ни помогне, както помага на планетата да се запази цяла и жизнена, въпреки войните и тероризма, въпреки агресията и хорското неверие.

Ако не е Бог – нашият Господ Иисус Христос, ние нямаше да познаваме какво е вяра, надежда, любов, кротост и доброта, нямаше да имаме пример, който да следваме. Душата ни щеше да е празна.

Дори да не вярват някои, Бог съществува. Той вдъхновява и ръководи добрите хора и добрите дела. Бог постоянно ни дава знак, показва ни как да живеем и да обичаме всичко, което е създал, да сме щастливи.

За да завърша, ще кажа: „Вярвайте, вярвайте, че има място за Бог в нова Европа! Както е имал място в сърцата на хората от целия свят преди нас, има Го сега, ще Го има и в бъдеще!“

 

Снежан Първанов е студент във Филиала на Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“, Смолян, специалност екология и опазване на околната среда, II курс.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Nik Nikolov каза:

    „Ако не е Бог – нашият Господ Иисус Христос, ние нямаше да познаваме какво е вяра, надежда, любов, кротост и доброта, нямаше да имаме пример, който да следваме. Душата ни щеше да е празна.“

    Отличен 6