Изложението за църковни изкуства „Orthodoxia Religious Arts“ се завръща в Кипър през октомври



В средата на октомври изложението ORTHODOXIA Religious Arts ще се завърне в Кипър.

Сърцето на църковното изкуство отново ще пулсира силно в Никозия, благодарение на 27-ата изложба ORTHODOXIA , която ще се проведе от 16 октомври до 18 октомври 2022 г. Събитието се осъществява под патронажа на предстоятеля на Кипърската православна църква Негово Блаженство архиепископ Хризостом II.

Популярни творци от Кипър и Гърция ще представят за първи път уникални експонати и произведения на църковното изкуство. Всички необходими функционални предмети за оборудването и подредбата на светите храмове и свети обители, меморабилия, вещи за монашески изложения и църковни магазини, изделия от сребро и туристически предмети.

В рамките на изложението се провежда и художествената изложба „Неумиращата светлина на изкуството”, с участието на иконографското дружество „Апостолос Варнавас”, която дава поглед към византийската иконопис и мозаечно изкуство.

27-ото изложение ORTHODOXIA ще се проведе в Никозия в изложбения център Cyprus State Fairs Authority от 10:00 до 19:00 ч., с упование да отговори на многостранния интерес на посетителите.

За повече информация:

тел.: (+30) 2109576100 

(+357) 97757935 

www.orthodoxia-expo.gr

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...