Ангели превеждат туристи през буря



Снимка свидетелства как ангели превели гръцки туристи в Света Гора през снежна буря. В момента тя се съхранява в Ловчанската митрополия, научи наш кореспондент. Информацията беше потвърдена от секретаря на митрополията отец Любомир Казашки.

В Атон туристите били на поклонение в тамошна обител. По обратния път снежна буря ги принудила да се върнат в манастира. Игуменът обаче ги успокоил с думите, че с Божията благословия ще се приберат благополучно по домовете си. На метри от манастирските порти младежите си направили снимка за спомен. Сетне поели по същия друм. Изведнъж времето се оправило и те се прибрали без проблеми вкъщи. Огромно било тяхното изумление по-късно, когато след проявяването на лентата на кадъра пред манастирските двери ясно се откроили 4 ангела, съпровождали ги по пътя им през Атон.

По-късно анализ потвърди документалността на снимката, а гръцки тв канал я показа. В Ловеч тя беше донесена от Ани Симеонова, която от години живее и работи в Гърция. Ловчанлийката я получила в дар от майката на момчето, заснело приятелите си пред манастира. Сестрата на Ани я предаде на отец Любомир Казашки с вярата, че едно свидетелство за Божията милост трябва да се съхранява в храм.

В кръгчето на снимката ясно личат изображения, наподобяващи иконографски ангелски изображения

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...