Две чудотворни икони бяха изложени за поклонение в катедралата във Вашингтон



Катедралата „Св. Йоан Кръстител“ във Вашингтон, окръг Колумбия, беше благословена с посещението на две много почитани чудотворни икони. На 28 и 29 август, за първи път в историята на енорията, Курско-коренната чудотворна икона на Божията майка и „Хавайската“ чудотворна икона, копие на иконата на Божията майка от манастира Иверо на Света Гора, бяха изложени едновременно за поклонение в църквата.

Иконите бяха донесени от техните пазители: Негово Преосвещенство епископ Николай Манхатънски с Курско-коренната икона и дякон Нектарий (Янгстън) с „Хавайската“ икона.

Иконите бяха празнично посрещнати с Всенощно бдение в катедралата от гостуващите духовници и множество вярващи, „дошли от близо и далеч, за да се помолят пред тези две свети икони“.

„По време на бдението всички видяха как светото миро прелива от рамката на „Хавайската“ икона, оставяйки ясна следа като изпълнено с благодат напомняне за нейното благословено посещение“.

Бе отслужен молебен, а вярващите бяха помазани с миро, и получиха копия от иконите и малко парче памук, напоено с миро.

Много вярващи дойдоха да се помолят пред чудотворните икони. На следващия ден те бяха отнесени в руското посолство във Вашингтон, където бяха отслужени молебен и акатист на Божията майка.

На 31 август епископ Николай се завърна с Курско-коренната икона в Ню Йорк, а „Хавайската“ икона бе изложена за поклонение и в други енории в района, преди да бъде занесена във Флорида на 2 септември.

 

Източник: orthochristian.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...