Фондация “Покров Богородичен” и „Православие БГ” обявяват конкурс „Блага вест”



Гергана СтанчеваВече може да ГЛАСУВАТЕ

Идеята: Вярваме, че сред нас има мнозина, които знаят да виждат чудесата. В нашето напрегнато ежедневие, залисани от всекидневни проблеми, като че ли забравяме да вдигнем поглед и да забележим нещата, които се случват около и с нас. Понякога това са тъжни и лоши неща, но понякога, на две крачки от нас се случват чудеса, а ние ги отминаваме; отминаваме възможността да станем съучастници или просто да усетим Божията благодат и нещо повече – да я прославим! Трудно се “вижда” свръхестественото, трудно се забелязва действието на Свръхестественият, то може да бъде у някого, който помага на ближния, може да бъде при сдобряване между враждуващи или пък просто дар от любов и милост!

Нека направим така, че това събитие да остане с нас малко по-дълго, да го обновим. Нека си спомним за чудесата, случили се около нас и да ги разкажем на нашите близки, приятели, познати и непознати; да им помогнем и те да повярват в тях и да възхвалят Бога! Защото това са историите, които променят света, които правят нас, хората, по-добри, правят вярата, надеждата и любовта по-силни и показват съпричастността ни.

Гергана Станчева
координатор на програма "Поклоннически туризъм"

УСЛОВИЯ за участие

Съдържание: „Блага вест” означава да ни изпратите текст, чието съдържание да разказва за действителни лица и събития; да е лично преживяване или преразказана от вас история, за която сте научили; да е вест (новина) – нещо, за което първи да научим.

Стил и форма: Изборът е ваш. Ако сте повече публицист – може да представите историята си под формата на новина, репортаж, очерк… Ако сте повече поет или писател – изберете документалния разказ, защо не и пътеписа, ако преживяването ви е свързано с пътуване…

Елементите: Някои задължителни изисквания, които трябва да спазите, относно елементите на текста: заглавие (в рамките на 90 знака), резюме (или интро текст), което да посочва най-важното, за което разказвате, и да отговаря на въпросите Кой, Какво, Къде, Кога, Как; да цитирате коректно, ако сте използвали странична литература, други източници на информация и тн.

Изображенията: Ако към текста има изображения, изпращайте ги отделно от текстовия файл заедно с кратко описание (не е задължително, но е полезно да опишите кой е авторът на снмиката, какво е изобразено…). В текста отбележете параграфите, където дадено изображение трябва да бъде публикувано, като ни посочите в скоби името или номера на съответния файл. Размер: препоръчително е широчината на изображенията да е между 120-250 пиксела.

Обемът: Не повече от 8 стандартни страници (1800 знака/стр.).

Към участниците/авторите: Няма ограничение за възрастта. Когато изпращате текста си, не забравяйте да посочите следните лични данни: трите имена по паспорт (егн); адрес за кореспонденция по местоживеене; електронен адрес; домашен, мобилен и служебен тел. номер. Тази информация няма да бъде предоставяна на трета страна; необходима ни е единствено, за да можем да се свържем с автора.

РЕГЛАМЕНТ за провеждане на конкурса


Краен срок за изпращане на материалите: 10 март 2006. Изпращайте текстовете си на адрес ekip@pravoslavie.bg

Старт на гласуването от посетителите на Православие БГ: 11 март 2006. Изпратените текстове ще бъдат публикувани същия ден в портала в специална категория.

Обявяване на резултатите: 25 март 2006

Награден фонд: Първа награда – пътуване до Гърция (повече информация за пътуването тук); Втора награда – книги по избор на стойност 100 лв., които ще предостави Православната книжарница; Трета награда – книги на стойност 50 лв. от Православната книжарница; Поощрителни награди…

Очаквайте регламента за гласуване, който ще бъде публикуван седмица преди старта.

Желаем успех на всички участници!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...