На мама


Категория за участие: II категория

Подател: Ани

Получател: Мама

Това, което винаги съм искала да ти кажа…

Като тебе няма равна на земята, ти си водата, въздухът, тревата. Твоята усмивка може да закрие и най-ярките лъчи на слънцето, да заличи и спомена за облаците в небето. Мамо, ти си тази светлина, която ме събужда сутрин, която ме стопля вечер и озарява целия ми живот. Не знам да има по-мил и по-грижовен човек от теб. Мила мамичко, ти ми даваш всичко онова, за което всеки мечтае и търси през живота си. Ти ми даде свободата и крилата на птичка, която да се рее из небесната шир, знаейки, че винаги ще има там някой, който да я чака с отворени обятия. Този някой си ти! Даже и да събера стиховете на всички поети и песните на всички певци, които изразяват нежността и любовта към любимия човек, те няма да са достатъчни за теб, защото ти си безценен бисер в сърцето ми, който никога няма да пусна. Както хората казват – да имаш майка, но майка да не си. Така и ти като всяка друга с майчина милувка и прегръдка се стремиш да защитиш детето си от безпощадните ръце на живота.

Благодаря ти за всичко, което си сторила и пожертвала за мен! Благодаря за това, че те има, че си до мен и че ти си моята майка, която няма равна! Никой не избира родителите си, но аз се чувствам най-голямата щастливка, че именно ти си ме родила.

Прости ми прегрешенията мои, че така съм те наранявала и толкова пъти съм те предавала, че не съм разбирала искреността на думите ти, тревогите и болките, които съм ти причинила. Прости за всяка моя грешна стъпка встрани, с която съм те карала да страдаш и да се поболяваш от притеснение. Ако е вярно, че всеки човек си има ангел пазител, то ти си моят такъв, за който знам, че винаги ще е до мен и никога няма да ме изостави. Правила съм хиляди грешки и глупави постъпки, за които съжалявам и се разкайвам от дъното на душата си. Явно такъв е животът на свободолюбивите и опърничави хора, които мислят, че животът е техен. Но да паднеш отвисоко е винаги много болезнено, но ти винаги си била там долу, долу, където оставам след всяко падение, където ме утешаваш и ми вдъхваш надежда пак да продължа да се боря, там, където всичко е истинско и реално без фалш и лъжи.

Мамо, ти си единственият човек, за когото съм сигурна, че никога няма да ме придаде, за когото знам със сигурност, че винаги ще е зад гърба ми и ще вярва в мен самата до сетния ми час. Ти си ми и баща и майка, ти, която си се отрекла от себе си, за да ми дадеш всичко онова, което имам. Ти си всичко онова, което аз не мога да бъда – светица.

За мен това писмо е много важно, защото написаното идва по-лесно от думите, а и смелостта е по-голяма. Надявам се чрез него да ти покажа поне малка част от това, което чувствам към теб, и да покажа на другите хора колко си важна ти за мен!!! Ти си светлината в моя тунел и знам, че винаги ще намирам изхода от него, когато си до мен! Най-голямото нещо, което някога съм искала, е това, никога да не те загубя !!! Обичам те силно и искрено не за това, което ми даваш, а заради самата теб! Надявам се и ще се постарая никога повече да не те наранявам !!!

ПРОСТИ МИ !!!

Ани
14 март 2007 г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...