Второ издание на конкурса „Блага вест” 2007: Моето отворено писмо



 

Фондация Покров Богородичен и Православие БГ организират за втора поредна година конкурса „Блага вест”. Тази година той е посветен на един специален кът от епистоларния жанр: „Моето отворено писмо”.

Идеята: Колко отдавна не сте получавали истинско писмо в пощенската си кутия – освен сметки и рекламни брошури? Ежедневието най-често ни поглъща с отговорността за служебната кореспонденция или разчистването на съобщения, съдържащи спам. А мигът, в който получите вест от далечна страна или от забравен приятел, носи неизмерима радост.

Случвало ли ви се е да искате да напишете писмо и да няма до кого да го изпратите? Или да сте започвали, и то да е останало недовършено? С настоящия конкурс ви предоставяме възможност да изпратите своето послание, независимо дали то е намерило или търси своя получател. В писмото си може да се обърнете към познат или непознат, към група хора или институция. Може да споделите лични преживявания или да поставите важни за съвремието ни въпроси; да потърсите помощ, или да изкажете благодарност. Всичко, което искате да кажете, но досега не сте намерили подходящия форум – сега е моментът! Очакваме вашите отворени писма да донесат радост и добри вести на многобройните им читатели в България и в чужбина.

Гергана Станчева,
координатор на програма "Поклоннически туризъм"

 

I. РЕГЛАМЕНТ за провеждане на конкурса

1. Категории. Тази година конкурсът се провежда в две категории.

І категория до 18 години

ІІ категория над 18 години

2. Оценяване. В състава на журито ще бъдат включени духовници, литератори и популярни личности. Те ще определят крайните победители във всяка от категориите. Публиката ще направи своя избор за фаворити посредством онлайн гласуване в портала.

НАГРАДИ

Първа награда на журито: Предметна награда, грамота и пътуване в България по избор.

Младежки православен лагер „Въведение в иконографията”, Клисурски манастир „Св. Св. Кирил и Методий, 30 март – 8 април 2007 г.

Православен литургичен лагер, 20 – 29 юли 2007 г. Този лагер е уникален и се организира за първи път в България. Той включва разнообразна образователна програма, свързана с изучаването на църковния живот, култура и история. Ще научим повече за св. Литургия, защо ходим на Църква, какво е Църквата. Ще имаме възможност да се потрудим заедно с приятели и да се включим в богослуженията. (очаквайте допълнителна информация)

Поклонническо пътуване „По стъпките на св. Йоан Рилски”, 10 – 18 август 2007 г. Пътуването се организира за втори път. От информацията за предишното пътуване ще научите кои места ще посетите и какви са впечатленията на участниците в него.

• Поклонническо пътуване „Скални храмове и манастири в България”, което ще се проведе през септември в рамките на седмица. Пътуването се организира за трети път. От информацията за предишните пътувания ще научите кои места ще посетите и какви са впечатленията на участниците в него.

Втора награда на журито: Книги по избор на стойност 100 лв., които ще предостави Православната книжарница.

Трета награда на журито: Книги по избор на стойност 50 лв. от издателство Омофор.

Награди на публиката: предметна награда и грамота.

3. Срокове. Краен срок за изпращане на материалите: 15 март 2007. Изпращайте текстовете си на адрес ekip@pravoslavie.bg

Старт на гласуването от посетителите на Православие БГ: Изпратените текстове ще бъдат публикувани на 16 март. Гласуването ще продължи до 18.00 часа на 24 март 2007 г.

Обявяване на резултатите на страницата на Православие БГ: След обработка на данните от онлайн гласуването на публиката, резултатите ще бъдат публикувани на следващия ден.

IІ. Как може да участвате?

1. Подателят на отворено писмо трябва да ни изпрати информация за обратна връзка. Тези лични данни са защитени.

2. Подателят попълва информация, с която ще бъде представен на журито и читателите. Това ще бъде неговата визитка, която ще бъде публикувана заедно с отвореното писмо.

3. Напишете своето отворено писмо. Максимален обем: 2 стандартни машинописни страници (1800 знака).

Изтеглете формуляр за участие оттук!

Желаем успех на всички участници!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...