Песен и молитва



Представяме ви филма „Песен и молитва“ – документален разказ, посветен на църковната музика и Литургията. Насочен най-вече към младото поколение зрители, филмът ни повежда по мистичния път на православната вяра и богослужението на Църквата.

За мнозина млади хора това е далечен и непознат свят, който обаче, щом доближиш, докосва най-скришните кътчета на душата. Как православното песнопение е свързано с тайнството на общението между човека и Бога? По какъв начин църковната музика се е променяла през вековете и дали ще се променя в бъдеще? Това са част от въпросите, на които екипът на филма търси отговор. Един увлекателен разказ за дълбокия смисъл и красотата на православното песнопение. Режисьор е Слави Георгиев (филмът е дебютният му проект), а участници във филма са православни духовници, специалисти в областта на църковната музика, богослови, семинаристи и др. Филмът е продуциран от фондация „Покров Богородичен“ през 2014 г.

Филмът разказва за духовното пътуване на млад мъж из историята и смисъла на православната музика. По увлекателен начин героите във филма разкриват основни богословски изяснения за днешната богослужебна практика, за същността на църковната музика и за връзката й с молитвата.

cover-m-katehФилмът “Песен и молитва” е издаден и на DVD в комплект с книжката „Музикален катехизис“, включваща достъпни обяснения на понятия и действия от живота на Църквата, текста на Златоустовата Литургия, както и основни църковни песнопения – на български и на църковнославянски език.

Поръчайте >>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...