Хиротония: Киприян, епископ Траянополски


http://blip.tv/plamen-sivov/episode-4315119

Видеорепортаж от хиротонията на Траянополски епископ Киприян.

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

4 Отговори

  1. Дон Кихот каза:

    Това дори не е цирк. Някаква жалка пародия на ритуал в ледена църква, в която хората треперят не от благодатта на Светия Дух, а от най-обикновен студ. След такава температура следва духовна пневмония и скоропостижен изход.

  2. paterp каза:

    На някой участник в това благочестиво събрание не му ли дойде на акъл, че хиротония „може“, при добро желание, да се извърши и в св. олтар, пред св. престол. Явно толкова се и епископи, че не помнят вече къде са ги хиротонисвали. Както казва проф. И.Ж.Д.: „Хубава работа, ама циганска“!!!

  3. Liturgist каза:

    Това е подигравка. И този човек ще се титулува епископ? Бедна и нещастна Българска Църкво!

  4. timoti каза:

    то не беше дарслово, то не беше лицемерие,не беше чудо!!!! Архимандрит Киприан след целия този цирк май пак си остана архимандрит,освен,ако не е правен по някакви други канони за които ние „простите пасоми“незнаем. А колкото до Богодаруваната Врачанска епархия,ами с просто око се вийда,че е съсипана.Монастирите са превърнати в места за забавление, нама монаси,сградата на семинарията(където за съжаление Киприан никога не е стъпвал, както и в Богословският факултет)се руши.Епархията на много достойни монаси,духовници и архиереи е превърната в доходоносен бизнес.защо спим и се примиряваме с това??? Това не е църквата на ченгето Калиник,нито на архимандрит(той така ръкоположен,неможе да бъде епископ) Киприан!!!Това е нашата църква!!!!!!!!БОГ ПОРУГАН НЕБИВА!!!