Вярно ли е, че числото 666 се съдържа в бар кодовете?



Здравейте, отци, искам да ви попитам за числото 666. Вярно ли е, че се съдържа в бар кодовете. Какво е вашето мнение по този въпрос, също много ме притеснява появата на бар код по личните лабораторни карти и други здравни документи.

Отец Стоян Бербатов: Драги приятелю, притеснението и страхът не са част от християнските добродетели. Нека по-добре да се научим на покаяние за греховете си, да придобием любов към ближния и Бога и да се радваме на обещанието за вечен живот.

Аз съм запознат с броженията около тези кодове, ЕГН-та и други подобни в Русия, Гърция, Сърбия, в някои манастири в Атон и на други места, и смея да твърдя, че има много причини да не съм им съпричастен. Ще изтъкна само една тях, а за мен тя е най-важната: първоначалното безпокойствие на вярващия от факта, че отвсякъде е заобиколен от знаци на Антихриста, постепенно се превръща в задоволство от усещането, че ето сега ще дойде Антихриста и той мъченически ще му се противопостави. Или с други думи, вместо с радост да очаква второто пришествие на Иисус Христос, той като че ли се радва повече на Антихриста. Повече не искам да коментирам, а и тебе те съветвам по-добре да не изпадаш в крайности. Кодове има и ще има и не те ще навредят на Църквата, а по-скоро нашето нежелание да служим на Бога с дух и истина. Търси истината не в забавните православни екшън-четива, а в сериозните творения на светите отци и на великите богослови и философи, а най-вече я търси в Светата Литургия, където човек става едно с Бога.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...