Една истинска история



Martin_RalchevskiМислите, че е трудно да си платим сметките ли? Че често не можем да си купим храната, която ни се яде, или лекарствата, от които имаме нужда? Че колегите ни се отнасят лошо с нас, че шефът ни е несправедлив и т. н… Нека „сверим часовниците си“.

Вчера, преди обед, по радио „Premier Christian“ попаднах на следната история: една жена от Северна Корея е написала писмо, което по чудо е стигнало до западните медии. Тя и семейството й са християни. А това в Северна Корея е нещо като държавна измяна. Поради това мъжът й е вкаран в затвора, измъчван е и е убит. Дъщеря й също е затворена, защото не се отказала от вярата си, и (забележете!) била е уморена от глад!

А тази жена дори няма Библия, има само няколко страници, които от години препрочита. Поводът за писмото й е смъртта на дъщеря й! В него тя пише, че Северна Корея е най-лошото място за християните на Земята. И че сега тя чака също бъде екзекутирана, и то само защото е християнка, но (забележете пак!): ‘“Аз знам, че всичко тук е временно и че скоро ще съм отново с мъжа ми и дъщеря ми“ – пише тя, – „а вярата ми е по-силна отвсякога, само ми е мъчно за народа ми’“. Предаването завърши с призив слушателите да дарят средства, за да се изпратят Бибилии в Северна Корея.

Сега сравнете тази потресаваща драма с нашия живот. И ще се събудите, а коментарите ще са излишни.

 

Източник: www. ralchevski.blogspot.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...