Летен православен лагер в Сяновски манастир



Бил ли си някога на летен православен лагер? Не си?

Ела и виж!

С благословението на Владика Наум и благодарение на дареното от много хора и тази година в Сяновския манастир „Св. Марина” (с. Сяново се намира на 20 км. от Тутракан) продължи традицията и за пети път от 09.07 до 16.07.2014г. се проведе летен православен лагер.

Събрахме се приятели, познати и непознати от цялата страна, монтирахме палатките, настанихме се, вечеряхме, поопознахме се и…..започна. Започна нещо, което ми е трудно да опиша с думи.

Ела и виж!

lager-2

Всяка сутрин ставаме рано, служим утреня и света Литургия. След това закусваме и започваме работа, която ни е заръчана от отец Георги. Всеки е доволен, че е получил задача според силите си и я върши с голяма радост. Обядваме, разговаряме, четем житието на Свети Силуан Атонски, а след това довършваме започнатата работа или си почиваме. В четири часа започва беседата, а след това отслужваме вечерня.

Опитваме се да общуваме на английски с гостите от Холандия и се радваме, когато се разбираме.

Живеем сред природата, помагаме си един на друг, беседваме, израстваме, очистваме душите си.

Ела и виж „колко хубаво и колко приятно е братя да живеят наедно” (Псалом 132:1)

lager-3

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...