Открадната Светлина продължава да покорява Холивуд


След наскоро спечелената награда в Холивуд Филм Фест, късометражният филм „Открадната Светлина” продължава да печели награди. Бяха обявени и наградите на HD Fest, единственият фестивал за филми, заснети на HD. “Открадната светлина” спечели наградите са за „Най-добър късометражен филм” и „Най-добър драматичен филм”.

Телевизионната премиера на „Открадната Светлина” се състоя на 11 Декември 2005 от 22:30 ч. по Нова Телевизия.

"Открадната Светлина" е първият български филм изцяло заснет и реализиран в CineAlta HDCAM формат. Това е технологията за дигиталнa кинeматография, която Джорж Лукас въведе като нов стандарт в киното със сагата "Междузвездни войни".

Филмът е съвместен проект на неправителствената организация Фейс ту Фейс България и Майкъл Кори Дейвис, продуциран от независимата продуцентска компания Топформ Студио и реализиран с финансова подкрепа на Мтел.

Сценарист и режисьор е Майкъл Кори Дейвис, продуцент Георги Георгиев, оператор Антон Бакарски. В главните роли са Виолета Марковска, Максим Генчев, Гергана Джикелова и Елвира Иванова.

В „Открадната светлина” се разказва за една „открадната невинност”. Историята се базира на ужасяващите спомени на 13-годишно момиче, избягало от плен на сутеньорите. Светлана трябвало да отиде в Дом за деца, лишени от родителски грижи, след като майка й умира и тя остава без никакви близки роднини. Осиновява я семейство, но впоследствие се оказва, че единствената цел е да бъде продадена за 10 000 евро. След като това се случва, тя бива измъчвана, манипулирана и малтретирана от „семейство сводници”, докато не я превръщат в телесна обвивка, употребявана от господата купувачи 15 пъти дневно. Отнемат цялото й достойнство, всички мечти и надежди. Когато разбира, че е продадена на семейството, тя прави невъзможното, за да се освободи от тъмните сили, нахлули в живота й.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...