Премиерната прожекция на филма „Градината на Пресвета Богородица“ препълни салона на Дома на киното



Радостна е гледката на пълен киносалон, включително и с правостоящи, за премиерата на нов документален филм, свързан с православната вяра.И силно се надяваме, че ще виждаме все по-често подобни гледки… Става дума за премиерната прожекция на документалния филм „Градината на Пресвета Богородица“, която събра над 300 зрители от столицата на 7 октомври в Дома на киното.

Филмът разказва за ежедневието на монасите от българския Зографски манастир на Света гора. На прожекцията дойде и архим. Амвросий, игуменът на Зографския манастир, заедно с няколко монаси от братството на светогорската обител, както и свещеници от столицата.

„Градината на Пресвета Богородица“ е дело на творческия екип Силвия Павлова (продуцент) и Борислав Павлов (режисьор), които споделиха пред публиката повече подробности за изпитанията и вълненията около работата си по филма. След края на прожекцията зрителите имаха възможност да обсъдят впечатленията си на по чаша зографско вино!

За всички, които не са успели да се сдобият с билети за премиерното представяне, ще има втора прожекция на филма още тази седмица – 10 октомври, сряда, от 19 ч. в Културен център „G8“ (София, ул. „У. Гладстон“ 8 ).

 

 

 

Радостният от успешната премиерна прожекция екип на филма: Силвия Павлова (продуцент и монтаж), Калоян Николов (асистент-оператор), Петър Дудулов (звук на терен), Георги Георгиев (главен оператор), Борислав Павлов (сценарист и режисьор) и Иван Карагеоргиев (асистент-оператор)

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...